Forró teával, kellemes hangulattal, zenével és egyéni rekordok megdöntésével indult az I. Hatvani Síverseny. Az esemény helyszíne a mátraszentistváni sípark, amely tervezésénél kiemelt szempont volt a pályák változatossága, és a panorámát kiegészítő hangulati elemek. Cserkuti Szabolcs főszervező kifejtette, hogy elsősorban hatvani lakosok, gyerekek és tanulók nevezését várták, de szívesen láttak minden érdeklődőt.

– A város az országos átlagot kicsit meghaladja a síelők számában. Számításom szerint csaknem 700 hatvani ember síel, így nekik szerettünk volna rendezni egy jó kedélyű találkozót. Hatvani Bélával közösen szerveztük a versenyt és szerencsére nagyon sok támogatónk lett, a városi önkormányzat is mellénk állt, továbbá mindenki pozitívan fogadta ezt az ötletet – részletezte Cserkuti Szabolcs, az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola testnevelő tanára. Hozzátette, hogy minden nevezési díjból 500 forintot felajánlanak a Bátor Tábor Alapítványnak, így szeretnék segíteni őket a céljaik megvalósításában.

Kondek Zsolt önkormányzati képviselő elmondta, hogy a hatvaniak nem ismernek lehetetlent, hiszen ezt a versenyt is tökéletesen megoldották és megszervezték. – A program célja a hagyományteremtés és a versenyzési lehetőség biztosítása elsősorban a hatvani szabadidős síelők számára. Szeretnénk lehetőséget adni, hogy az emberek jól érezzék magukat és sportolhassanak – részletezte Kondek Zsolt.

A futamokat külön korcsoportonként rendezték meg, így a legkisebbek és a legnagyobbak is összemerhették tudásukat. A megmérettetésen akadt olyan is, aki életében először csatolt lécet a lábára ilyen volt Ten Suchanad Mairae, aki egy cserediák program keretein belül érkezett a városba.

– Boldog vagyok, hogy itt lehetek, ez egy új élmény az életemben, viszont nagyon hideg van. A táj gyönyörű és tetszik, hogy minden fehér. Számomra nagyon meglepő, hogy a fák nem zöldek és alig vannak leveleik. Thaiföldről érkeztem és nálunk nincs hó, ezért nagyon izgatott vagyok a síeléssel kapcsolatban – részletezte Ten Suchanad Mairae cserediák. Az eseményen egy iskolák közötti verseny is zajlott, amelyben a létszámarányosan legtöbb nevezőt indító hatvani iskola – az ÚRKÁI 100 000 forint értékű sportszer támogatást nyert.

Fotó: Nagy-Varga Roland