Hétfőn indulnak a felújítási munkálatok a Keleti pályaudvaron, ezért az egészen május 26-ig zárva lesz. Ez érinti a hatvani vonatok, illetve pótlóbuszok közlekedését is. – A karbantartás során 8600 nm-en újraaszfaltoznak, emellett 3500 darab vasbetonaljat, 210 méter sínt és 134 váltót cserélnek a szakemberek. A Budapest-Hatvan vonalon az IC pótlóbuszok ugyanúgy a Verseny utcából indulnak, ugyanakkor változás van a gyorsvonatokat pótló buszokat illetően. Azok eddig Pécelig közlekedtek, mostantól pedig egészen Budapestig bemennek, a Stadion autóbusz-pályaudvarig – részletezte Loppert Dániel, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója.

Felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes előre megtervezni az utazást, ehhez segítséget nyújt a vonatinfo alkalmazás és az elvira.hu, ahol jegyet is lehet vásárolni.

 

A Keleti pályaudvaron az utascsarnok és a belföldi pénztárak előtti terület is le lesz zárva a május 13-tól 26-ig tartó időszakban. Az utasok kiszolgálását a jelenlegi, Thököly út felől megközelíthető nemzetközi pénztárak területén tervezi a MÁV-START, ahol 4 belföldi és 4 nemzetközi pénztárablak, illetve 1 ügyfélszolgálati munkahely lesz, melyek 5:25 és 19:40 között tartanak nyitva, de várhatóan egy nap áramszünet miatt zárva lesznek. A pályaudvar zárva tartása idején, a pályaudvaron jegyértékesítő automata nem fog üzemelni – az online vásárolt menetjegyek egy automatán átvehetők lesznek, melynek megközelítése a Thököly út felől lehetséges.

A Keleti lezárása idején a vasúttársaság Kelenföld állomáson mobilpénztár-autóval, valamint 3:30-0:30 között meghosszabbított pénztári nyitvatartással biztosítja a belföldi és nemzetközi menetjegyváltási lehetőséget.

A Déli pályaudvaron az egyidőben dolgozó pénztárosok számát növeli a MÁV-START, a jelenlegi pénztári nyitvatartási idők alatt.

A vasúttársaság Kőbánya felső állomáson a második pénztárablakot is megnyitja, ami 6:00-18:05 között tart nyitva.

Kőbánya-Kispest állomáson meghosszabbított pénztári nyitvatartási időben, éjjel-nappal várja a MÁV-START a jegyvásárlókat.

Fotó: Albert Péter