A diákok műsorral nyitották meg a tanévet az 5. Számú Általános Iskolában. A gyerekek énekeltek és szavaltak is az évnyitó ünnepségen. Ezt követően az intézmény megbízott igazgatója, Kutalik Márta köszöntötte az iskolásokat. – Nagyon remélem, hogy a nyári szünidő alatt kipihentétek magatokat és sok-sok élménnyel gazdagodtatok. Szeretnénk tartalommal megtölteni a délutánjaitokat, így a tanulás mellett szabadidős programokat is kínálunk nektek, mint például a természetjáró, dráma-, rajz- és néptáncszakköreink – fejtette ki. Hozzátette: a további beázásokat elkerülendően, a nyár folyamán az iskola tornaterme új borítást kapott.

A diákok közül sokan várták már az iskolát, hogy újra találkozzanak barátaikkal. Szajkó Jázmin, Szajkó Mercédesz Diána és Mészáros Éva is a 3. A osztályt kezdik meg idén. A lányok azt mondták, a nyár nagyon fog nekik hiányozni, hiszen rengeteg programon vettek részt. – Sokat voltunk strandon, játszótéren és állatsimogatóban is. Nagyon jól telt a nyaram – mondta Éva.

Immár hagyomány, hogy a hatvani önkormányzati képviselők ajándékkal lepik meg az első osztályos tanulókat. Lestyán Balázs és Tarsoly Imre adták át a sapkát és a kulacsot az újdonsült diákoknak.

A Kossuth Lajos Általános Iskolában is megkezdődött a tanév, az első tanítási nappal kötötték egybe a tanévnyitó ünnepséget. Az első osztályosok műsorral mutatkoztak be, emellett a felsőbb évesek tábori élményeik alapján tartottak előadást.

A Kossuth iskola elsősei is megkapták az ajándékaikat, Tarsoly Imre és Papp István képviselőktől. Polonkai Zoltánné, az iskola igazgatója rámutatott, hogy a kicsiket hosszabb folyamat beszoktatni az iskolába. – Szeretnénk önállóságra nevelni a diákjainkat, ezért fontos, hogy a szülők ne a padig kísérjék gyermekeiket. A tanulóknak, ha bemennek a terembe, önállóan kell megtalálniuk padjukat és kipakolniuk a táskáikat – mondta.

A Kossuth iskolában a tanévnyitó után már kezdődött is az iskola, a diákok elfoglalták tantermeiket és megkapták tankönyveiket. Az első napon még csak osztályfőnöki órákat tartottak, az igazi tanítás hétfőn kezdődik majd.