A sörfesztivál vasárnap sem ért véget, a Népkertben még délután is kint voltak a vidámparki játékok és az árusok. A nagyszínpadon is zajlott az élet, 15 órától egészen estig helyi zenekarok váltották egymást.  Többek között fellépett a Rockjam, az Anonymus60, a Chromofuck együttes, de koncertet adott a Treff és a The CatZz zenekar is.

A The CatZz zenekar egy blues-rock-a-billy formáció, amelyet 2018-ban alakított Gálik Tamás és Szabó “Rockin’ Pepax” Péter. A banda ebben a formában még csak egy éve játszik együtt, mégis komoly összhang alakult ki a tagok között. – Nyáron nagyon sok koncertünk volt, klubokban, motoros találkozókon, fesztiválokon léptünk fel szerte az országban. A csapat tagjait leginkább a zene szeretete tartja egyben, jó együtt zenélni. A célunk, hogy minél több helyre eljussunk a jövőben is a zenéinkkel, nemcsak hazánkban, de országhatáron túl is szívesen koncertezünk – mondta Szabó Péter Pepax, a The CatZz zenekar dalszerzője, énekese.

A sörfesztivál utolsó koncertjét a méltán elismert Treff zenekar adta. A majd öt évtizedes múltnak örvendő együttes dalain generációk nőttek fel, s bár a tagok időről időre cserélődtek, a zenekar mindig tovább tudott lépni és a lényeg nem változott. A Treffet anno Csaszli János basszusgitáros, Nagy Ferenc dobos, és az azóta is a zenekarban játszó Speck János gitáros alapította.  – Elsősorban a zene az, ami összetartja ezt az együttest. Az a fajta muzsika, amit a Speck János ír szöveg – és dallamvilágát tekintve, az időtálló és örök, mint maga a rock and roll. Én először 1972-ben a Daliban találkoztam a Treff-fel, később billentyűs lettem a csapatban, néhány év kimaradt, de most csaknem tíz éve újra együtt játszunk – idézte fel a múltat Cserháti István, a zenekar billentyűse.

A háromnapos sörfesztiválon idén is több ezren szórakoztak együtt, pénteken Fenyő Miklós, szombaton pedig a Follow The Flow és az Edda adott elő nagykoncertet.

Fotó: Bajzáth Gergő