Hivatalosan is megnyitott a Jam Garden. Két koncerttel kezdték meg a nyári programokat, először a Junior Prima díjas Szajkó Géza hegedűművész lépett fel, őt Ürmösné Fehér Nikolett kísérte zongorán. Repertoárjukban felcsendültek Chopin és Pablo de Sarasate művei is.

A Jam Gardenben megtartott első koncertre sokan látogattak ki, hatvaniak és környékbeliek is újra itt szórakoztak. Huszka Ági pár éve költözött párjával Hatvanba, mint mondta, kedvenc helyükké vált a Jam Garden. – Szeretjük a hangulatát, jó, hogy ilyen szellős. Várom nagyon a későbbiekben a Kolompos zenekart és a Parno Grasztot is. Igazából azt lesz nehéz eldönteni, hogy mit hagyjunk ki, mert nagyon jó a felhozatal – mondta.

Kerek Istvánné Icu szomszédaival, barátaival vett részt a koncerten, mint fogalmazott, az a legjobb a Jam Gardenben, hogy minden korosztály számára kínálnak programokat. – Nagyon örülök neki, itt vannak rendezvények a fiataloknak és az idősebbeknek is. Mi van, hogy be sem ülünk, csak sétálunk, és hallgatjuk a jó zenéket – fejtette ki.

Földesi-Korsós Andrea is kilátogatott családjával a Jam Garden első koncertjére, mint mondta, nagyon várja már a többi programot is. – Jó sokan eljöttek erre az első koncertre. Nagyon szeretünk idejárni, mert mindig jók a programok, én személy szerint a Treff koncertet várom nagyon – fogalmazott.

A Jam Garden egész nyáron változatos programokat kínál, koncertek tekintetében színes és széles lesz a paletta. Fellép többek között a Treff, 4S Street, az Oliver from Earth, a Paso, a Belga, a Bohemian Betyars és Fish is. Érdekes programokból sem lesz hiány, a Szent Iván éji csodák keretében Kolompos koncert, tűzzománcozás, nemezelés és agyagozás is lesz, július 7-én pedig Lengyel Tamás önálló estjére látogathatnak el az érdeklődők.

A nyitónapon Szajkó Géza mellett a Swing á la Django lépett fel, pop-swing dallamokkal szórakoztatták a közönséget. A Jam Gardenben folytatódnak a programok, ma este hét órától Éliás Gyula lép fel, szombaton 20 órától az Erős Pista ad koncertet, vasárnap pedig már kezdődik a Kertmozi is, a Jurassic World: Világuralom című filmet tekinthetik meg a látogatók.

Fotó: Albert Péter