Hétköznap délután négy és este fél nyolc között viszik házhoz a beosztás szerint a sárga fedeles kukákat, hétvégén reggel kilenc és délután öt között zajlik az osztás.
Április 21-én a Bajcsy- Zsilinszky utcában kezdték kiosztani a sárga fedeles kukákat. –Mindenkinek szelektíven kellene gyűjteni a szemetet – mondta Bánfai János mikor átvette az új kukát. Kónya András szerint ez egy praktikusabb megoldás lesz, hiszen így nem kell elvinni a szelektív szigetekig a hulladékot. Mindenkinek házhoz viszik a szelektív gyűjtőedényeket, aki szerepel a hulladékszállító cég nyilvántartásában. A szállításról szóló tájékoztatóban szerepel az utcák beosztása, ezt minden háztartásba elküldték.

Előre meghatározott beosztás szerint viszik ki a kukákat

Előre meghatározott beosztás szerint viszik ki a kukákat

A tervek szerint április 28-ig Újhatvanban osztják a kukákat ezután pedig május hetedikéig az Óhatvani városrészben is megkapják a gyűjtőedényeket a hatvaniak. A szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges edényzetet ingyen szállítja ki a szolgáltató. -A tájékoztató mellé elküldtük az átadás-átvételi megállapodást, arra kérjük a hatvaniakat, hogy ezt lehetőség szerint töltsék minél hamarabb, ezt a dokumentumot akkor kérjük majd, ha kiszállítottuk a kukát vagy akkor kell leadni, ha valaki a telephelyről viszi el az edényt -hívta fel a figyelmet Nagy Ferenc projektfelelős. Aki az ütemezés szerinti időpontban nem tudja átvenni az új kukát, úgy azt június végig megteheti Hatvanban, a Tarjáni út 3. alatt, munkanapokon 7-15 óráig. Június 8-tól minden 2. és 4. héten hétfői, keddi, szerdai és pénteki napon ürítik az új kukákat. Az edényekbe műanyag, fém, papír és csomagolási hulladékot lehet gyűjteni, az erről szóló útmutató a kukák oldalán található.