Támadólag lépett fel az FC Hatvan a DVTK II ellen, és korán vezetést szerezhettek volna, hiszen Mundi Zoltán beadását Ficsor Richárd lőtte kapura, és bár a labda a kapusról kipattant, az érkező Simon Mátyás gólt lőhetett volna, de a támadó nagy helyzetben elcsúszott. A 20. percben Purzsa Máté tört be a büntetőterületen belülre, ahol aztán a vendégek védője elsodorta, de Gaál Gyöngyi játékvezető nem ítélt büntetőt a Hatvan javára. A 31. percben Oláh Bálint ugrott fel Purzsával a mezőnyben egy labdáért, és a diósgyőri játékos olyan rosszul ért földet, hogy nyolc helyen eltört a kulcscsontja, a játékost a hatvani kórházba szállították és azóta már eldőlt, hogy műtét is vár rá. A szünet előtt a vendégek is gólt szerezhettek volna, de Király Vitalij jobbösszekötő helyéről leadott lövését hárította Gyulay Gergely, a kipattanót pedig az érkező Boros közelről kapu mellé rúgta.

A fordulás után még nagyobb sebességfokozatra kapcsoltak a hazaiak, amelynek hamar lett is eredménye: a 60. percben a szünetben beállt Kész Tibor cselezett ki három diósgyőri védőt, majd a 16-oson belül buktatták. A megítélt büntetőt Ficsor Richárd értékesítette. A gól után felszabadultabbá vált a hatvani játék, hat perccel később Ficsor cselezett ki több védőt, az alapvonalról centerezett és a középen érkező Kész egy átvétel után 10 méterről a hosszú sarokba lőtt. A hajrában a vendégek részéről Nikházi Márk szépíthetett volna, de az eredmény már nem változott, így végre sikerült megszerezni első hazai győzelmét a hatvaniaknak

– Mindkét csapatot dicséret illeti a nehéz talajon a küzdelemért. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk, és kétgólos vezetésünk után további találatokat is szerezhettünk volna. Gyulay Gergely, Katona Roland, Juhász Bence, Bárkányi Arnold és Kész Tibor teljesítményével vagyok elégedett-mondta el a mérkőzés után Híres Gábor a hazaiak vezetőedzője.

– Oláh Bálint súlyos sérülése olyannyira megzavarta a csapatot, hogy utána már nem tudtuk ugyanazt a játékot játszani, mint addig. Az egész csapat nevében mielőbbi felépülést kívánok neki-így értékelte az összecsapást Sütő Szilárd a diósgyőriek edzője.

forrás:fchatvan.hu