Pénteken Kéklámpás Napot tartottak Egerben, ahol a megye több rendvédelmi- és társszerve is képviseltette magát. Ezen a napon a mentőszolgálat, a büntetés-végrehajtás, a rendőrség és a katasztrófavédelem csapatai főzőversenyt és szakmai bemutatókat tartottak.

Az idei főzőverseny győztese ismét a hatvani tűzoltók csapata lett, akik immáron harmadik alkalommal vehették át a győztesnek járó fakanalat. – Ez már egyhuzamban a harmadik győzelmünk, nagyon örülünk neki. A sikerünk titka talán az, hogy a csapattal nagyon sok főzőversenyen jártunk már, s a legtöbb helyről mindig hozunk el valamilyen díjat – mondta Medveczki Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester, a csapat szakácsa. Az amatőr séf hozzátette: jó ízérzékét és a főzés szeretetét valószínűleg nagyszüleitől, leginkább nagyanyjától örökölte, tőle sokat tanult gyerekkorában az ételkészítés fortélyairól.

A hatvani tűzoltók a pénteki Kéklámpás Napon borjúnyelvpörköltöt főztek sertésszűzzel megspékelve, mellé kapros nokedlit készítettek, desszertnek pedig hagyományos boldogi rózsafánkot sütöttek.