Gyönyörűen kidolgozott festések, látványos kiegészítők, díszek és számtalan különleges jármű, ezek jellemzik a ma megnyílt Automobil és Tuning Show-t. Az évente megrendezett eseményen a kiállítók és a látogatók tanácsokat oszthatnak meg egymással és ötleteket adhatnak a látogatóknak.  A programra kitelepült a hatvani stand is. Itt mutatták be például a Can Am Rykert, az eddigieknél kisebb, könnyebb – és ahogy a gyártó fogalmaz – trendibb járgányt, amely újradefiniálja a motorozás élményét. Bóday Pál tájékoztatott, hogy a Can Am Ryker, a  Spyder  kistestvére, amely fiatalokat és persze az örökifjakat célozza meg a futurisztikus stílussal és sportos, egyedi külsővel. – Nagyszerű járgány lehet ez azok számára, akik egy új oldalról szeretnék élvezni a motorozás élményét. A Can Am Ryker a földutaktól sem riad vissza és természetesen utcai változatban is elérhető – részletezte Bóday Pál, a Jet Power Hungary Kft. kommunikációs igazgatója.

Mindemellett a májusi Hatvani Tuning és Veteránautó Találkozót is hirdetik a standnál. Bagyinszki Gyula kifejtette, hogy a hatvani eseményen lehetőség lesz közelebbről is megcsodálni, illetve kipróbálni a jelenleg kiállított Can Am Rykert is. – A Hatvani Tuning és Veteránautó Találkozón több új elem is meg fog jelenni, a Mini Cooper gyártás idén hatvan éves, így ez az esemény is a városban lesz megünnepelve. Továbbá a szokásos programok várják a látogatókat, illetve a veterán autók és a tuning autók is a már megszokott módon kiállításra kerülnek – részletezte Bagyinszki Gyula, a Média-Hatvan Kft. ügyvezetője.

Horváth Richárd polgármester elmondta, hogy nagy kedvelője a veteránautóknak és szabadidejében szívesen foglalkozik a felújításukkal. Az eseményen az 1978-as gyártmányú Lada 1600-as autóját mutatta be. – Ezen a háromnapos rendezvényen, mint kiállító is részt veszek. Gépészmérnök végzettségem is van és a bemutatott darabot saját kezűleg renováltam. Számomra ezek a járművek a gyermekkort idézik fel – részletezte Horváth Richárd polgármester.

Az eseményen a Magyarok a világ járműgyártásában elnevezésű tematikus kiállítás végigkalauzolja az érdeklődőket az autóipar több évszázados történelmén. Továbbá bemutatja, hogy a magyar mérnökök, formatervezők milyen innovatív megoldásokkal segítették az autóipar dinamikus fejlődését. A megnyitó vendége volt Anisits Ferenc, a “dízelpápa”, Németh Gábor és Wittinger Csaba formatervező, Renner Tamás gépészmérnök és Neuzer András, a formabontó Neuzer kerékpárok tervezője.

Az AMTS Európában egyedülálló, kifejezetten járművek bemutatására épített beltéri színpada folyamatos show-nak, szépségversenynek, koncerteknek és bemutatóknak ad helyet. A legkisebbek számára autós játékok és különböző szimulátorok kínálnak élményszintű elfoglaltságot. A kültéren pedig driftbemutatók szórakoztatják a közönséget, továbbá a bátraknak lehetőségük van kipróbálni a Drift Taxit is. Az érdeklődők egészen vasárnapig látogathatják a rendezvényt.

Fotó: Albert Péter