Csütörtökön indul a tizedik hatvani sörfesztivál, a sátor már áll a Népkertben, hamarosan minden meglesz a kezdéshez. A fűtött, több mint 2000 négyzetméteres sátorban 30 féle sörkülönlegesség lesz elérhető, köztük számos kézműves ser kapható majd, így a hatvaniak is. Az idei rendezvényen egy újdonságot is bevezetnek, méghozzá a környezettudatosság jegyében: repoharakba is lehet kérni az innivalót. – A repohár egy rendkívül környezettudatos és modern megoldás a fesztiválokon. Aki ezt a lehetőséget választja, az jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy csökkentsük a keletkező hulladékmennyiséget. Mi, hatvaniak óvjuk a természetet és egyre tudatosabban élünk. Arra biztatunk mindenkit, hogy válasszák a repoharat és a környezetet védve, a helyi kötődést erősítve élvezzék a rendezvényt – mondta el Jagodics Milán kabinetfőnök.

A repohár egyszerűen működik: mikor a pultnál először innivalót kérünk, akkor eldönthetjük, hogy azt repohárba szeretnénk-e. Ha igen, akkor egyszeri 400 Ft-ot kell fizetni érte, dönthetünk arról is, milyen arculatot szeretnénk választani, a hagyományosat, amin városi jelképek vannak, vagy egy sokkal színesebb, markánsabb megjelenésűt, szintén a város nevével. Ezt követően pedig mindig ebbe a pohárba kérjük a következő innivalónkat. Persze, lehet cserélni is őket. A program végén pedig, aki szeretné, hazaviheti a poharat és a következő alkalommal is kihozhatja magával, akinek nincs rá szüksége, annak visszaváltják a pultnál és a pénzt is visszakapja.

A program csütörtökön indul, a sátor 17 órától várja a hatvaniakat. Aznap a Lázadók, a Holtidő és a Treff lép fel. Pénteken Shadows Club 60 koncertjével indul a buli, majd 18 órától a Kállay Saunders Band áll színpadra, őket pedig a The Biebers követi. A napot a Rockin’ Rockcats zárja. Szombaton 15 órától a Hatvani fiúk alapozzák meg a hangulatot, 16 órától a Retróleum dalaira szórakozhatnak a látogatók, 18 órától pedig a KFT, majd az R-GO ad nagykoncertet. Ezt követően pedig kezdetét veszi a Retro Disco, ahol a lemezlovas DJ Gézu lesz.