Legutóbb Molnár Károly volt a Neves Hatvaniak rendezvénysorozat vendége, az Ady Endre Könyvtárban. A hangtechnikai szakmérnök Hatvanban, a Bajzában kezdte tanulmányait, itt alapozta meg a zene iránti szeretetét. Az iskolai rendezvényeken is mindig szívesen segített a hangosításban, későbbi élete során is folyamatosan kereste a technikai kihívásokat a fejlődés érdekében. Már egyetemi évei alatt is rendszeresen kapott munkákat a szakmában.

A hangmérnök szakmai tudását, neves fesztiválokon és koncerteken is bizonyította már. A Sziget-fesztiválon, a katari világbajnokságon és a Metallica ausztráliai koncertturnéján is vezetett épület hang- és élménytechnológiai munkákat. – Magas színvonalú projektekben vehettem részt, amikre büszke vagyok, azonban a legfontosabb, hogy munkám során erős barátságokat is kötöttem, például a Metallica hangmérnöke Big Mick és asszisztense Jay rendszeresen keresnek és jókat beszélgetünk. Azt gondolom, hogy a szoros emberi kapcsolatok azok, amelyek igazan fontosan, és sok barátság alakult ki egy-egy rendezvény alatt – részletezte.

Hozzátette: örömmel tölti el, amikor egy fesztiválon nagy és bonyolult rendszerrel dolgozhat, ugyanis amikor megszólal a kevert hanganyag és 50 ezer ember azt hallja, amit a hangmérnök elképzel, az felemelő érzés számára.

A Neves Hatvaniak beszélgetéssorozat 2016-ban indult útjára, azóta több sikeres és tehetséges vendéget hívtak meg. Céljuk, hogy elismert hatvaniakat mutassanak be, olyan művészeket, tudósokat, alkotókat, akik innen indultak, akikre büszkén gondolnak az emberek.

Fotó: Albert Péter