A legeredményesebb diákolimpikonokat díjazták Hevesen a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület díjátadó ünnepségén. A rendezvényt a Hevesi Körzeti Általános Iskola pilletáncosainak előadása nyitotta meg.

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket. Elmondta: a sportolás nyitottságra, fair játékra és kitartásra nevel, ami a későbbi felnőtt életükben kifizetődő lehet a diákok számára. Bíró Csaba, a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke kifejtette: Heves megye 25 iskolájának tanulói képviseltették magukat az országos diákolimpia döntőkben. Közülük 186-an kerültek be a legjobb hat közé.

A hatvani sportolók is nagyon jól szerepeltek, nekik Tarsoly Imre önkormányzati képviselő adta át a díjakat. – Tavaly Hatvanban tartották ezt a rendezvényt, akkor is szép számmal képviseltették magukat a hatvaniak, idén azonban még többnek adhattunk át díjakat. Összesen nyolc sportolót tüntettek ki a városból – mondta.

A 2018-19-es tanévben megyénk tanulói 11 arany, 16 ezüst, valamint 21 bronzérmet nyertek a különféle országos döntőkön. Most is az úszásban és az atlétikában érték el a legtöbb sikert a diákok.