A diákok a délelőtti órákban kapták meg a tesztlapokat a Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ egyik tantermében. Az idei megmérettetésre 15 tanuló jelentkezett – mondta a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója. Polonkai Zoltánné hozzátette, az oktatási intézmény négy éve szervezi meg a környezetismereti verseny térségi fordulóját, azonban a hatvani diákok már régóta részt vesznek az alapos felkészülést igénylő próbatételen. – Évtizedek óta versenyeznek a diákjaink. Azt tudjuk, hogy a napjainkban még nagyobb hangsúlyt kap a természet-és környezetismereti verseny. Én nagyon örülök annak, hogy ennyi lelkes diák és felkészítő tanár van, aki ezt szintén fontosnak érzi. Egy olyan összetett versenyről van szó, ami nagyon hosszas felkészítő munkát igényel, úgyhogy ezek a gyerekek tényleg elkötelezettek a környezet-és a természetvédelem iránt – mondta.    

A tanulók két kategóriában indultak. Az ötödik osztályos diákok közül Rácz Laura második, amíg Medveczky Zsófi első helyen végzett. A hatodik osztályos tanulóknál Pethes Patrícia lett a második és Pethes Mirella az első helyezett.

A Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti versenyre végül Pethes Mirella mehet majd, aki a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola diákja. Mirella elmondta, mi a siker titka. – Rengeteget kell tanulni és időt nem kímélve kell rá készülni – mondta.

A tanuló azt is elmondta, az iskolai anyagon kívül más forrásokból is gyűjtött információkat. – Az interneten található képek és videók is a segítségemre voltak, és a felkészítő tanároknak is nagy köszönettel tartozunk, mert ők tényleg segítettek és felkészítettek – részletezte.    

Az ünnepélyes eredményhirdetésen minden tanuló kapott oklevelet a versenyen való részvételről. Az országos forduló május 19- én kezdődik és három napon keresztül tart majd, a Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium Általános Iskola és Óvoda intézményében.    

Fotó: Albert Péter