Egykori tanára, Budai László levélben köszöntötte Scholz Lászlót, amelyet Fekete Gábor, a Neves Hatvaniak házigazdája olvasott fel a beszélgetés előtt. Ehhez kapcsolódva a Bajza József Gimnáziumban töltött évekkel kezdte történetét Scholz László. Kiemelte, hogy nagy hatással voltak rá a bajzás tanárok, különösen persze Budai László. Például miatta kezdte el tanulni a spanyolt, amely aztán meghatározta a pályaválasztását.

A hetvenes években kijutott Kubába tanulmányi ösztöndíjjal. Spanyolországba nem mehetett az aktuális politikai helyzet miatt, azonban Kubában is tudta gyakorolni a nyelvet, sőt az ország kultúrájával is részletesen megismerkedett. Ezután kérték fel egyetemi oktatónak.

Oktatott Amerikában is, ahol megállapította, hogy a magyar oktatás az ottanihoz képest, nagyon jó színvonalú. Scholz László számos művet fordított, tolmácsolt és új tantárgyak bevezetése is fűződik a nevéhez. A professzor Magyarországon elsőként vehette át a Bíró László díjat az argentin-magyar kulturális kapcsolatok ápolásáért.