Tizenhatodszor startolt el a Coop Rally. Idén Hatvanból, a Lipóti Pékség gyárépületétől indult. Voltak olyan versenyzők, akik már többször is részt vettek az eseményen, és akadtak olyanok, akik először álltak a startvonalhoz. A versenyzők mellett a rendezőkre is óriási teher hárult, hiszen ők feleltek a biztonságért – tudtuk meg Kovács Miklóstól, a versenyautókat biztosító Sixt Autókölcsönző munkatársától. – A mi részünk, a legnagyobb rész, hogy összegyűjtsük ezt a majdnem száz autót. A verseny során pedig arra figyelünk, hogy ha bármi gond van, rögtön segítséget tudjunk nyújtani – mondta. Mielőtt a versenyzők a startvonalhoz álltak a rendőrség ellenőrizte, hogy a sofőrök biztonságos, közlekedésre alkalmas állapotban jelentek-e meg, így minden pilótának kötelező volt belefújni az alkoholszondába.

Miközben a versenyzők készültek a startra, elkezdődött a nyitóünnepség a hatvani Lipóti Pékség gyárépületében. Az eseményt Horváth Richárd polgármester nyitotta meg, majd a Coop Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke megköszönte Tóth József Péternek, a Lipóti Tóth és Társai Zrt. vezetőjének és tulajdonosának, hogy biztosította az esemény startjának helyszínét. Majd ezt követően a Lipóti Tóth és Társai Zrt. tulajdonosa beszédében a vendégek között jelenlévő olimpikonokat példaképként említette. Kifejtette, hogy az élsportolók elszántsága és akaratereje az üzleti életben is fontos a célok megvalósulásának érdekében. Ignácz Balázs, a Heves Megyei Kormányhivatal főispánja a versenyzők között lévő élelmiszeripari cégvezetőket arra kérte, hogy nézzenek szét Heves megyében, és lássák meg a térség üzleti lehetőségeit.

Az esemény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter volt, akit Nobilis Márton képviselt. Az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár beszédében a kommunikáció fontosságáról és a hazai élelmiszeripar jelentőségéről beszélt. – A mai nap legfontosabb célja talán az, hogy együtt beszélgessünk, jól érezzük magunkat és a magyar élelmiszeriparnak és a magyar termékeknek jó reklámot biztosítsunk – fogalmazott.

Az ünnepi esemény után a vendégek megtekinthették a Lipóti Pékség gyáregységét termelés közben, majd az épület előtt megcsodálhatták a versenyautókat is. Hatvan polgármestere kiemelte, hogy a Coop Rally üzenete Hatvan életében is kiemelt jelentőséggel bír. – Ez pontosan arról szól, hogy a magyar mezőgazdaságot, a magyar termékeket támogassuk. Mindazt, ami magyar és hazai. Erre hívják fel a figyelmet a Coop Rally szervezői is. A város életében is nagyon fontos ez, hiszen mi odafigyelünk arra, hogy helyi vállalkozókat foglalkoztassunk a projektjeinknél, odafigyelünk, hogy az itt letelepült cégekkel a legjobb kapcsolatot ápoljuk, és a mikrovállalkozásoktól a legnagyobb multinacionális cégekig mindenki megtalálja a számítását Hatvanban – fejtette ki.

A Coop Rally versenyzői két napon keresztül versengtek egymással azért, hogy közben Kelet-Magyarország tradicionális élelmiszergyártóira és forgalmazóira felhívják a figyelmet.

Cikk: Szeniczey Csaba

Fotó: Albert Péter