Zselyke és édesanyja is jól vannak. A megye első babája természetes úton jött a világra a hatvani kórházban január elsején, nem sokkal hajnali három óra előtt. Zselyke nagyon nyugodt baba, látogatásunkkor is végig csendesen aludt. Két fiútestvére már nagyon várja otthon. A család kívánsága pedig az újévben teljesült, hiszen a fiúk mellé nagyon szerettek volna egy kislányt.

– A nevét már régen eldöntöttük, ritka nevet szerettünk volna neki adni, ami még nem volt a családban – mondta az édesanya, Turcsányi Nikoletta.

Zselykét egyébként karácsony utánra várták, azonban 5 nappal később jött a világra, egészségesen és mindenképpen emlékezetes időpontban. A szülés gond nélkül zajlott. – 3 kiló 65 dekával és 55 centi hosszal született. Teljesen sima szülés volt – közölte Zámbó László, az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet stratégiai igazgatója.

Zselyke és édesanyja várhatóan két nap múlva már hazamehetnek. A hatvani kórházban az elmúlt években folyamatosan nő a születésszám. 2011-ben 334 baba jött a világra, tavaly már 541. Egy éve pedig a legmodernebb körülmények között fogadják a kismamákat. Három szülőszobával, egy császárműtővel és több inkubátorral bővült az újszülött osztály. A szülőket szülésfelkészítő tanfolyamokkal is várják, az apás szülés pedig egyre népszerűbb az intézményben.