A kormány csütörtökön jelentette be, hogy nem változtat a szabályokon, így augusztus 15 után is marad korlátozás: nem lehet 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket megtartani. Hatvanban eddig is kiemelten figyeltek a hatvaniak biztonságára, így például fertőtlenítőt is kaptak az intézmények, és minden háztartásba eljuttattak egy-egy maszkot. A hatvaniak egészségének megőrzése érdekében pedig most Lestyán Balázs alpolgármester bejelentette: elmaradnak az augusztus 20-i rendezvények. – Bíztunk benne, hogy a járvány nem üti fel újra a fejét, ezért elkezdtük szervezni a programokat, koncerteket. Azonban mindennél fontosabb a hatvaniak biztonsága, ezért most nem tartjuk meg ezt a rendezvényt. Ugyanakkor az államalapítást augusztus 20-án, az újhatvani templomban 10 órakor megünnepeljük. Ide mindenkit szeretettel várunk – mondta Lestyán Balázs.

Hozzátette: a város vezetése pontosan követi azokat az óvintézkedéseket, amelyeket a koronavírus-járvány megfékezése miatt ajánlanak, határoznak meg a szakemberek és a kormányzat szereplői. Ez az év a türelemről és a fegyelmezettségről szól, a legfontosabb az egészségünk megóvása, ennek érdekében már számtalan, a mindennapjainkat érintő kompromisszumot meg kellett hozniuk az elmúlt hónapokban. A védekezésben eddig is eredményesek voltunk, köszönhetően a hatvaniak fegyelmezett hozzáállásának. Bízunk benne, hogy jövőre visszatérhetünk a megszokott életünkhöz és Hatvanban is újra tarthatunk sikeres, közkedvelt programokat – fogalmazott az alpolgármester.

Június végén Horváth Richárd polgármester jelentette be a Hatvan TV Kommentár című műsorában, hogy idén az összes nagy városi rendezvény elmarad.