A Hatvan Tv Kommentár című műsorának Pásztor Anna és Pásztor Sámuel, az Anna and the Barbies zenekar tagjai voltak a vendégei. Jelenleg az országot járják, hogy bemutassák legújabb, Adj Király Katonát! albumukat. A beszélgetés ezúttal rendkívüli volt, ugyanis az adásfelvétel nyilvánosan történt, így az érdeklődők megtekinthették azt az Ady Endre Könyvtárban. A beszélgetés során nyilatkoztak arról, milyen testvérpárként zenélni. – Mindenkinek ajánlani tudom, egyrészt azt, hogy zenéljen, másrészt azt, hogy a testvérével tegye ezt. Több dolog miatt is jó dolognak tartom, többek között, mert több mint valószínű, hogy vele életed végéig jóban leszel, persze ez alól is vannak kivételek, de nálunk ez nagyon bevált. A másik dolog pedig az, amikor családi alapja van egy vállalkozásnak, egy zenekarnak, bárminek, akkor az biztos alapokon nyugszik, és mi hiszünk abban, amit csinálunk – mondta Pásztor Anna, a zenekar énekese, dalszövegírója.

Őszintén beszéltek továbbá arról is, hogyan indult be karrierjük, mi történt velük fennállásuk 19 éve alatt, és hogyan élték meg a koronavírus-járvány ideje alatti bezártságot. – Úgy éreztem magam akkoriban, mint az állatkertben egy nagytestű ragadozó, aki csak fel-alá sétál a ketrecében. Nehezen éltem meg a bezártságot, mert mindig megyek. Aztán kitaláltam, hogy menni fogok, csak nem kifelé, hanem befelé. Rájöttem arra, hogy elképesztő távolságok vannak bent a lelkemben, egy teljes univerzum, ami talán nagyobb, mint a kinti világ. Elkezdtem azzal foglalkozni mi van a csendben, nyugalomban, békében, a félelmen túl, és nagyon izgalmas dolgokra találtam. Ez egy zeneileg nagyon termékeny időszak volt az életemben – fejtette ki az énekesnő.

A beszélgetés fő témája azonban új albumuk, az Adj Király Katonát! volt. – Már korábban megjelentek dalaink, aztán írtunk még hozzá egy párat, így állt össze a teljes lemez. Kifejezetten úgy érezzük, szakmailag és művészetileg is sikerült úgy összeraknunk ezt az albumot, hogy egységes, de mégis nagyon színes, hangulatban és hangszerelésben egyaránt – mondta Pásztor Sámuel, a zenekar énekes-gitárosa.

Pásztor Anna hozzátette, hogy az emberek globálisan olyan dolgokat éltek meg az elmúlt években, melynek hatására egy új világ kezdődött. Éppen ezért a lemez címadó zenéje, az Adj Király Katonát!-tal erőszakmentesen kívánnak „katonákat verbuválni” ehhez a világhoz. A dalban a király maga Isten, hozzá fohászkodnak, hogy együtt a zene és a boldogság segítségével elindítsanak egy szebb jövőt. Ezt az üzenetet személyesen szeretnék terjeszteni, éppen ezért járják az országot.

A műsor végén a két énekes dalokat adott elő, majd közös képeket készítettek a közönség tagjaival. A felvétel után kötetlen beszélgetés alakult ki a zenészek és jelenlévők között. Az teljes adás visszanézhető a Hatvan TV Youtube-csatornáján.

Fotó: Albert Péter