A Bordó Sárkány Régizene Rend együttes azért érkezett a diákokhoz, hogy bemutassák, milyen zenéket hallgattak az emberek több száz évvel ezelőtt. Az előadást a Filharmónia Magyarország hozta el az iskolába – tudtuk meg az esemény kulturális szervezőjétől. Mészáros Mária hozzátette, a céljuk, hogy a gyerekek több zenei irányzatot is megismerhessenek. – Több iskolába is el tudjuk vinni ezeket a koncerteket, most elsőként a Bordó Sárkány Régizene Rendet hoztuk el és majd tavasszal fogunk még két zenekart hozni, akik különböző zenei stílusokkal ismertetik meg a gyerekeket, interaktív módon – mondta.  

Saját stílusukon keresztül szólalnak meg a régi korok zenéi a Bordó Sárkány együttesben. A formációban játszó zenészek mindannyian más területről érkeztek a zenekarba, ettől lesznek egyediek a számok – mondta Szlama László az együttes frontembere.

„Öt különböző stílusból érkező zenész rakja össze a tudását és a próbákon a saját szerzeményeknél is igyekszünk mindenki stílusát figyelembe venni és ebből jön össze a Bordó Sárkány Stílusa. Ez egy kicsit középkori, egy kicsit folk, egy kicsit magyar népzenei, egy kicsit kelta és egy kicsit metál. Szóval sok minden ötvöződik ebben.” 

Szlama László hozzátette, sok esetben az előadásaik után a gyerekek kedvet kapnak ahhoz, hogy zenélni tanuljanak. – Sarkaljuk a gyerekeket arra, hogy zenéljenek, de hogyha táncolnak, vagy énekelnek, vagy bármilyen pozitív közösségi foglalkozás iránt sikerül felkeltenünk az érdeklődésüket, akkor mi már elértük a célunkat. – fejtette ki.  

Az együttes frontembere azt is elmondta, igyekeznek a régi korokból származó zenéket olyan köntösben bemutatni a gyerekeknek, hogy a mai fiatalok is szívesen hallgassák.