Hatalmas volt az érdeklődés A miniszter félrelép című előadás iránt, a látogatókkal teljesen megtelt a Nagy Endre Rendezvényterem. A szombaton játszott darabban olyan ismert színészek szórakoztatták a nagyérdeműt, mint Bugár Anna, Bánfalvy Ágnes, Gregor Bernadett, Gesztesi Károly, Beleznay Endre, Harmath Imre és Száraz Dénes.

A vígjátékban a kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül az ellenzéki frakció titkárnőjével egy hotelben. Az este azonban nem kezdődik a legjobban, hiszen a szobába belépve, találnak egy hullát az ablakban. A miniszter segítségül hívja parlamenti titkárát, így már hárman próbálják megoldani ezt a rendkívüli helyzetet. Nincs könnyű dolguk, hiszen a szálloda igazgatója és főpincére mindig a legrosszabb pillanatban zavarja meg őket, ráadásul az éjszaka még mindig tartogat meglepetéseket a számukra.

Gesztesi Károly kifejtette, hogy szerinte az a legfontosabb az életben, hogy mindenki azt csinálja, és azzal töltse az idejét, ami boldoggá teszi.

– Hat éves koromtól zongoráztam és tapasztalatom szerint, ez egy nagyon magányos elfoglaltság. Ekkor volt egy olyan érzésem, hogy jobb lenne csapatban játszani, emberekkel, jó hangulatban. Mindent magam mögött hagytam és elkezdtem ismerkedni a színészettel. Az évek múlásával sokat változott ez a műfaj is, de nagyon szeretem. Régebben egy próbafolyamatban tanulták meg a színészek a szöveget, de mára annyira felgyorsult a világ, hogy már úgy megyünk be a forgatásra vagy próbára, hogy tudni kell a szövegünket. A minisztert például két hónap alatt tanultam meg – részletezte Gesztesi Károly.

A színházi világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet és tágabb értelemben a kultúra fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, továbbá ezen a napon köszöntik a színészeket is.

Fotó: Bajzáth Gergő