Bach dallamai töltötték meg csütörtök este a Grassalkovich-kastély dísztermét. Zongora, hegedű, fuvola, és még egy harmonika is felcsendült a Bach koncerten, melyet a hatvani Kocsis Albert Zeneiskola zenepedagógusai és növendékei adtak elő. Szabó Viktória Anna 12 éve játszik zongorán. Azt mondta: Bach művei összetettek, nem könnyű őket eljátszani. – Nagyon érdekes zeneszerző számomra, ugyanis az ő zenéje rettentő különleges. Miközben a darabját játszom nem engedhetem el magam, ennek ellenére ki tudok közben bontakozni – mondta.

Az esemény az országos Bach Mindenkinek Fesztivál része, amelyet már kilencedik alkalommal rendeztek meg. Idén a Kárpát-medence száz települése csatlakozott a programhoz, köztük a hatvani zeneiskola is. Szabóné Csonka Fruzsina, a zeneiskola zongoratanára, az esemény szervezője elmondta: ez már a második alkalom, hogy az intézmény része a rendezvénysorozatnak. – Szerettem volna fellendíteni egy kicsit a zeneiskola életét, és nagyon szerettem volna olyan eseményt megvalósítani, ahol a növendékek és a kollégák együtt tudnak zenélni – részletezte. Hozzátette, hogy a hangverseny célja, hogy mindenkivel megismertesse a komolyzenei kultúránk sokszínűségét és szépségét. 

A Grassalkovich-kastély dísztermében március 25-én a Flautone Quartet fuvolistái is felléptek a Bach Mindenkinek Fesztivál programsorozat részeként. A zenekar tagja, Klimászné Varga Zsófia elmondta, hogy Bach zenéje egy csoda, mindig tartogat valami újat, ami még felfedezésre vár. Hozzátette: a közönség szeretete és mosolya pedig mindig hatalmas öröm számukra.

Fotó: Albert Péter