Hatvani cukrászdában is megkóstolható Magyarország Tortája. Idén a Mákvirág fantázianevű desszert lett a befutó a Magyar Cukrász Ipartestület versenyén. A süteményt Kovács Alfréd, a váci Édes Vonal Cukrászda cukrásza álmodta meg.  Hatvanban Magyarország Cukormentes Tortája is megkóstolható, az idei nyertes, a Zöld Málna. A sütemény alkotói a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház cukrászai, Novák Ádám és Csonka László.

Kisszöllősi-Szánthó Nikoletta, a Pillangó Cukrászda üzletvezetője elmondta, hogy az ország tortái minden évben nagyon keresettek. – A Mákvirág egy mandulalisztes mákos piskóta, fehércsokoládé krémmel és fekete ribizlivel. A ropogós réteg pedig a fekete szezámmag grillázsnak köszönhető. A Zöld Málna fantázianevű tortának az alapja egy pisztácia mousse, amelyet a málnazselé és francia rózsavíz tesz különlegessé és szárított rózsaszirmok is díszítik a süteményt – mondta.

A cukrászda üzletvezetője arról is beszélt, hogy Hatvanban minden évben nagyon népszerűek az ország tortái. Például az Őrség zöld aranya fantázianevű desszert 2016-ban lett Magyarország tortája, azonban még mindig nagyon keresett.

Kezdőkép: Albert Péter