A nyugdíjasok felzárkózását segíti a pénzügyi világban az az országos programsorozat, amelyet a Provident, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel együttműködve hozott létre. A pénzügyi alapismeretek mellett, életmódtanácsokat is hallhattak az érdeklődők, a Daliban – hangsúlyozta a pénzügyi cég, szenior kereskedelmi, és ügyfélélmény menedzsere. Sulyok László kiemelte, a témák között szót ejtenek az internetezés veszélyeiről is. – Beszélünk egy napjainkban nagyon aktuális problémáról, a kiberbiztonságról is. Azt vettük észre, hogy a szépkorúak között is nagy százalékban vannak internetfelhasználók, ezért fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmüket arra, hogyan tudják a csalásokat elkerülni. Hogyan tudják felismerni azt, aki be akarja csapni őket – részletezte. A pénzügyi szakember hozzátette, hogy az előadások során a digitális világban való eligazodásban is segítséget nyújtanak. – Arról is beszélünk, hogy milyen lehetőségeik vannak érdekében, hogy ne keljen a postán sorba állni. Milyen applikációkat tudnak használni, hogy akár otthonról is be tudják fizetni a sárgacsekket – mondta.

A Nyugdíjas Akadémia előadását Horváth Richárd nyitotta meg. A polgármester örömét fejezte ki, hogy az időseket segítő program Hatvanba is ellátogatott. – Én, és a városvezetés, folyamatosan tanulunk az idősektől. Minden tudás, ami bennünk van, az elődeinktől származik. Most, hogy a Nyugdíjas Akadémia eljött Hatvan városába, mi is tudunk egy kicsit segíteni és eligazodni az ügyes-bajos dolgokban, mert itt most olyan fontos információkat hallhatnak, amelyek a mindennapokhoz ma már elengedhetetlenek – fogalmazott.

Horváth Richárd hozzátette, a jövőben még három előadást terveznek az idősek részére. A pénzügyi tanácsok után egy mozgásterapeutával is találkozhattak a résztvevők, az egészségügyi szakember az egészséges életmód elérésében és megtartásában adott praktikus tanácsokat a jelenlévőknek. 

Fotó: Rozgonyi Dezső