Gyerekeknek szerveznek nyílt napot a Hatvani Tenisz Centrumban. Május 21-én délelőtt 9 órától fogadják a látogatókat a pályán. Az eseményen a kicsik megtanulhatják az ütő helyes használatát, valamint ügyességi labdajátékokon vehetnek részt. Mindezek mellett lesz ugrálóvár, arcfestés és ingyenes vitaminbüfé is. A rendezvény célja, hogy megismertessék a sportágat a fiatalokkal, és felhívják a figyelmet a mozgás fontosságára.

Dán Gyula, a Hatvani Tenisz Centrum alapítója elmondta, hogy ez a sport több szempontból is megfelelő választás lehet a gyerekek számára. Többek között a mozgáskoordináció fejlesztésében is kiemelt szerepe van. – Ez egy olyan sportág, amit az ember egész életében tud művelni. Nem kell hozzá nagyobb csapat és akár munka, vagy iskola után is bármikor játszható. A gyerekeknek azért szeretnénk bemutatni ezt a sportolási lehetőséget, mert ők jelentik a jövőt. Legutóbb 74 gyermek látogatott ki hozzánk, ami nagyon pozitív élmény volt számomra. Egyre többen jönnek azért, hogy megismerjék a teniszt. A fiatalok közül tizenkét versenyzőnk elindult a Diákolimpián, ahol szerintem szép eredmények születnek majd – mondta.  

A Hatvani Tenisz Centrum alapítója azt is kiemelte: Hatvanban egyre népszerűbb sportnak számít a tenisz, a pályára gyakran érkeznek profik és haladók is, de az abszolút kezdők is sikerélményeket szerezhetnek.