Hatvan testvérvárosa, Yingtan festőművészeinek és kalligrafikusainak képeiből nyílt kiállítás Budapesten, a Danubius Grand Hotelben. A tárlaton festményeket, grafikákat és fényképeket láthatnak a résztvevők, amik Kína kultúráját és szépségeit mutatják be. A kiállítás azzal a céllal jött létre, hogy a képeken keresztül az emberek betekintést nyerjenek a hatvani testvérváros hangulatába és mindennapjaiba.

– Minden város életében fontosak a testvérvárosi kapcsolatok, hiszen rajtuk keresztül is ki tudunk tekinteni a nagyvilágba. Több befektető is érkezett már a városba a testvérvárosi összeköttetésnek köszönhetően, így létrejöhetnek olyan projektek, amelyekből a város profitálhat. Természetesen fontosnak tarjuk megismerni Yingtan kultúráját is – mondta Horváth Richárd polgármester.

Az eseményre több hatvani is ellátogatott, hogy a tárlat által közelebb kerüljenek Yingtan földrajzi szépségeihez és kultúrájához.

– Yingtan egy kiemelkedően szép hely, és a kínai művészek nagyon sajátosan mutatják be a várost a képeiken keresztül.  Ezeket az alkotásokat mind elismert művészek készítették, méghozzá kifejezetten erre az eseményre – mondta Xu Shuangwen, a Jiangxi Kalligráfia Egyesület elnöke. Hozzátette, hogy szeretné, ha jövőre is eljöhetnének a kínai művészek Budapestre.

A kiállítás egyik célja, hogy erősítsék a két ország kapcsolatát és megismerkedjenek Yingtan érdekességeivel is. A kínai delegáció és Hatvan a jövőben is terveznek hasonló eseményeket és projekteket létrehozni.

Fotó: Albert Péter