– Hatvan eddig is sokat tett a térség felvirágoztatásáért, s ez a folyamat eztán is folytatódni fog. Úgy gondolom, hogy Hatvan polgármestereként a település határain túlnyúlva is tudom támogatni a környező önkormányzatokat. Sokan javasolták, hogy kizárólag a hatvaniakkal foglalkozzak. Természetesen az időm jelentős részét a hatvani polgárok kötik le, de hiszek abban, hogy felelős, magyar polgármesterként, ameddig tehetem, addig erőmhöz mérten támogatni tudom a környező, forráshiánnyal küzdő önkormányzatokat – fogalmazott a városvezető.

A hatvani polgármester kiemelte, hogy a térség akkor tud igazán fenntarthatóan működni, ha a környező települések polgármesterei képesek arra, hogy bizonyos ügyekben segítsék egymást.

A térségi hulladékkezelési rendszert Hatvan fogja össze a hulladékkezelési társulás vezetőjeként, amelynek 19 település a tagja.

Városunk gondoskodik arról, hogy egy korszerű és költséghatékony hulladékszállítási és feldolgozási rendszer épüljön ki. Hatvannak köszönhetően kiszámíthatóbb és mérsékeltebb hulladékszállítási díjjal számolhatnak a hatvaniak és a térségben élő polgárok is. Reméljük, hogy ezzel is támogatni tudjuk a térség településeit és közvetve a lakosokat – ismertette Horváth Richárd.

A társuláshoz csatlakozott települések és polgármesterek:

Apc Község Juhász István
Bér Község Maczó László
Boldog Község Laczkó Roland
Csány Község Medve István
Heréd Község Kómár József
Hort Község Kerek Oszkár
Jászfényszaru Város Győriné Dr. Czeglédi Márta
Kál Község Morvai János
Kerekharaszt Község Szabó Ádám
Nagykökényes Község Besszer Andrásné
Nagyréde Község Siposné Fodor Judit
Nagyút Község Tóth Géza
Palotás Község Szabó Mihály
Petőfibánya Község Juhászné Barkóczy Éva
Rózsaszentmárton Község Sipos Jánosné
Vámosgyörk Község Gedei Zoltán
Vanyarc Község Hrncsjár Mihályné
Zagyvaszántó Község Fekete László