Az Utazás kiállítás középpontjába az élményszerzést és a személyes kapcsolatok kialakítását, illetve a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatását állították a szervezők. A legtöbb magyar turisztikai célpont, város jelen van az eseményen, de nem csak belföldi, külföldi úti célok is felsorakoztak. A több mint 250 kiállítónál nemcsak hasznos tippekre lelhetnek a látogatók, de számos utazási formákkal is megismerkedhetnek. A kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, belföldi pedig Eger és térsége, így Hatvan is bemutatkozott.

– Hatvan nagyon sok programmal készül idén a látogatók számára. Március 17-én megnyitja kapuit a Munkácsy-kiállítás, ami egy kultúrtörténeti mérföld a város életében. Nagy öröm számunkra, hogy itt lesz Munkácsy egyik legismertebb festménye, az Ásító inas is – mondta Schoblocher Bernadett, a Tourinform Hatvan vezetője.

Hozzátette, hogy a Hatvani standnál információt kaphatnak az érdeklődők a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum, és a Hatvany Lajos Múzeum programjairól is.

Jagodics Milán elmondta, hogy Hatvan egy fejlődő település és tele van lehetőségekkel, értékekkel, amiket érdemes bemutatni az embereknek. – Hatvant egyfelől a kulturális sokszínűség jellemezi. Március 28-án például egy jeles történelmi eseményt elevenítünk fel, a hatvani csatát, amely a tavaszi dicsőséges hadjárat első győztes ütközete volt. Az érdeklődők egy látványos, korhű csatabemutatót láthatnak majd, huszárokkal és fegyverekkel – részletezte Jagodics Milán, a Hatvan Város Önkormányzatának kabinetfőnöke.

A hatvani standnál több olyan kíváncsiskodó is sorban állt, akik visszatérő vendégek a városba. – Jártunk már Hatvanban és gyönyörű a város. A gyermekeimnek nagyon tetszett a Vadaspark és a jövőben még biztosan újra ellátogatunk – mondta Tóta Renáta. Kovács Béláné elmondta, hogy nagyon kedveli Hatvant a családjával és barátaival már többször látogatott a városba. – A kastély nagyon közel áll a szívemhez, sok szép emlék fűz hozzá. A felújítás előtt is volt szerencsém látni és nagyon tetszik megújult formában is – részletezte Kovács Béláné. Az eseményen egy sajtótájékoztató keretein belül a díszvendégek külön is bemutatkoztak, és széleskörű információt nyújtottak az érdeklődőknek. Az Utazás kiállítás március elsejéig látogatható a Hungexpo területén.