2019. március 1-3. között Debrecenben 29. alkalommal került megrendezésre a Debreceni Utazási Vásár, idegenforgalmi szakkiállítás, amelynek kísérő rendezvényei a VII. Natural Expo, és a „Helyi ízek, helyi értékek” vására volt.
Társkiállítókkal együtt több mint százan mutatták be a látogatóknak a turisztikai kínálatot, a legnagyobb utazási irodák mellett gyógyfürdők, szállodák, önkormányzatok, fesztiválok és idegenforgalmi szolgáltatók egyaránt jelen voltak.

Az utazási irodák főként a tengerparti nyaralásokkal hódítottak, hazánkat pedig a Balatontól kezdve az Északi-középhegység látnivalóin kereszül az Alföld minden szegletén át be lehetett barangolni.
Az utazási vásár díszvendége Ciprus volt. A megjelenés nem volt véletlen, hiszen idén nyáron már közvetlenül Ciprusra is lehet repülővel utazni Debrecenből.

A rendezvényen természetesen nemcsak begyűjteni lehetett a katalógusokat, de az érdeklődők le is foglalhatták a kiválasztott vakációt. A kiállítók március elején kedvezményekkel is kedveskedtek a vásáron érdeklődőknek, akik a rendezvényen egyszerre több programon is részt vehettek.

A kiállítás középpontjába az élmények szerzését, a személyes kapcsolatok kialakítását és a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatását állítottuk a szervezőkkel.
Földrajzi elhelyezkedés alapján Miskolc, Eger, Gyöngyös és a Mátra mellett volt megtalálható Hatvan standja, ahol szórólapokkal, széleskörű információval várták a város iránt érdeklődőket. S aki már eljött idáig, megpörgethette a hatvani szerencsekereket is, ahol apró ajándékok mellett kedvezményes belépőt (Vadászati Múzeum, Hatvany Lajos Múzeum, Vadászati Élménytér, Hatvani Termál Strandfürdő, Hatvani Vadaspark), vagy belvárosi sétát, a Rejtélyek Hatvanban című turisztikai kiadványt, illetve a Serfőzdébe sörjegyet is nyerhetett.
Összességében kijelenthető, hogy a rendezvényen a városnéző programok és a Hatvani Vadaspark is nagy népszerűségnek örvendtek.
A Debreceni Utazási Vásáron Hatvanról bővebb tájékoztatást Kissné Karman Beáta (Tourinform Hatvan iroda munkatársa) és Schoblocher Bernadett (Tourinform Hatvan irda vezetője) adott az érdeklődőknek.
A rendezvényen való megjelenésben a Média-Hatvan Kft. volt az együttműködő partner.