Szerda reggel a városháza ügyfélszolgálati irodájában rövid eligazítást tartottak az önkormányzat munkatársai, majd beosztották, hogy merre indul aznap a maszkok szórása. A kézbesítők megkapták az egyesével borítékba becsomagolt maszkokat, majd elindultak az előre meghatározott útvonalon.

Ezek a maszkok egyediek, külön a hatvaniak számára gyártották őket: látható rajta a város neve, a logója és a “Vigyázzunk egymásra!” felirat. Mindez erősiti a hatvaniak közötti összetartást és a közösséget is. – A vírus megjelenése óta azon dolgozunk, hogy megvédjük a hatvaniakat, és csökkentsük a fertőzés terjedésének sebességét. Számos ezzel kapcsolatos intézkedést hoztunk már, amik mind a hatvaniak érdekeit szolgálják. Ahogy tavasszal, most is minden hatvani háztartásba eljuttatjuk a maszkokat, hogy ezzel is segítsük a mindennapokat – tájékoztatott Horváth Richárd polgármester.

Első körben összesen 1850 db maszk készült el, ennyi érkezett a városba, most ezeket hordják ki. A gyártásuk folyamatos, s ahogy megérkeznek, tovább folytatódik a munka és mindenki meg fogja kapni a neki járó maszkot. Az önkormányzat munkatársai sorra járják az utcákat és minden postaládába bedobják a csomagolt maszkokat, így Újhatvanban és Óhatvanban is. Már tavasszal is volt ugyanilyen akció, emellett külön, minden 65 év feletti is kapott ilyen védekezési eszközt.

Fotó: Albert Péter