Az U12-es és az U13-as korosztálynak tartott JOMA kupán nemcsak magyarországi, hanem határon túli gyermekek is részt vettek. A nemzetközi utánpótlás torna célja elsősorban az, hogy a csapatok és a települések erősítsék az egymás közötti kapcsolatot. Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke kiemelte, hogy a beregszásziakkal idén már harmadjára találkoztak.

– Négy évvel ezelőtt elindítottunk egy folyamatot, hogy szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki a különböző városokban és országokban élő fiatalokkal. Ezáltal pedig nemcsak barátságokat kötünk egymással, hanem az eltérő kultúrák labdarúgását, technikáját is megismerhetjük, így mindenkinek többszörösen hasznos ez a kezdeményezés – fogalmazott.

A tornán Horváth Richárd köszöntötte a fiatalokat. A polgármester szerint az, hogy 1972 után a magyar válogatott ismét kijutott az Európa Bajnokságra, hitet adott a hazai labdarúgásnak. Mindez azt bizonyítja, hogy az elvégzett munka meghozza a gyümölcsét, a sportolóink pedig egyre sikeresebbek lesznek. Úgy fogalmazott: kiemelten fontos, hogy megfelelő utánpótlás legyen a városban. Meg kell találni, és támogatni kell a tehetségeket. Az utánpótlástornán végül az U12-es korosztályban a Nagykáta, az U13-ban pedig Fülek csapata bizonyult a legjobbnak.