Kedden kora este már a felújított padlón melegítettek a hatvani kézis lányok. A laikusoknak is szembetűnő a változás, hiszen a megszokott tornatermi zöld helyett, kék színű az új padló. Ám nem csak a színe módosult, a tulajdonságai is sokkal jobbak, amit a sportolók is tapasztalhatnak. – A memóriahabos PVC ugyanis javítja a rugalmasságot, a labda visszapattanás sebességét és a felugrás után is jobb erre a talajra visszaérkezni a játékosoknak. Ilyen padló egyedülálló az országban, csak Hatvanban van ilyen – tájékoztatott Antalóczy Péter, a Hatvani KSZSE elnöke.

A munkálatok augusztus 11-én kezdődtek, akkor, a meglévő burkolat bontásakor derült ki, hogy a csarnok alja hosszában kettérepedt, ezt pedig a műszaki ellenőr és a kivitelező segítségével javítani kellett. Ám az ilyen technikai problémák sem hátráltatták a projektet és a határidő előtt, augusztus 27-re elkészült a felújítás. Tervben van még, hogy az ülőhelyeket is bővíteni fogják, valamint a fűtésrendszert is korszerűsítik még októberben. A jövőben az udvart is rendezik, hogy megszűnjön a sár, de egy pályázat segítségével további két játékos és egy bírói öltözőt is felújítanának.

– Az önkormányzat és a Hatvani KSZSE összefogásával valósult meg ez a beruházás, aminek köszönhetően megújult a tornacsarnok padlója és a karbantartási munkálatokat is elvégezték. Fontos az, hogy az iskolakezdésre elkészült minden, megújult környezet fogadja a diákokat és a kézisek is itt tarthatják az edzéseket, amíg meg nem épül a kézilabdacsarnok. Ez a projekt jól mutatja, hogy mi mindenre vagyunk képesek ha összefogunk és együtt gondolkodunk – fogalmazott Horváth Richárd polgármester.

A pálya ünnepélyes átadását , szeptember 8-án, a 18 órakor kezdődő OKTAT60 Hatvani KSZSE- Váci KSE Magyar Kupa mérkőzés előtt tartják meg.

 

Fényképek a munkálatokról: