Ismét a küzdelmeké volt a főszerep a Kodály iskola tornatermében, ugyanis itt rendezték meg a XX. Nemzetek Kupáját. Hat ország 270 versenyzője vett részt a megmérettetésen, amely egyben ünnepe volt annak, hogy 40 éves lett a Hatvani Taekwon-do Klub. Harmat László, a magyarországi taekewondo megalapítója szerint óriási teljesítmény, hogy már négy évtizede működik a hatvani klub, és hogy minden évben ilyen nagyszabású rendezvényt tartanak a városban. – Nagyon fontos eseményünk, hihetetlen siker, évről-évre egyre többen vannak. Vannak európai, világbajnoki helyezettek is. Sokat köszönhet a szövetség Dudás Attila mesternek, aki nagyon jó kapcsolatot tart a külföldi mesterekkel – fogalmazott a IX. Danos mester. Horváth Richárd polgármester is rámutatott, Dudás Attila bajnokokat nevel, akik az eredményeik által öregbítik Hatvan hírnevét.

A tatamikon folyamatosan zajlottak a küzdelmek, ám nemcsak ebben a kategóriában nevezhettek a versenyzők. – A versenyt három kategóriában rendeztük meg. Az első a formagyakorlat, amikor képzelt ellenfelek elleni küzdelemben kell bemutatni a technikákat. A második kategória, ami a Hatvani Taekwon-do Klubhoz is közelebb áll, a küzdelem, itt már fejvédőt használnak az egymás elleni harcban. Végső István emlékére pedig beiktattam egy törési versenyszámot, ahol csak kézzel lehet törni és csak deszkát – fejtette ki Dudás Attila VI. Dan mester.

Minden kategóriában díjazták a versenyzőket, a formagyakorlat versenyszám dobogósai kupát és oklevelet kaptak kiemelkedő teljesítményükért. A hatvani harcosok is állták a sarat, sokat készültek, hogy minél jobb eredménnyel zárják a Nemzetek Kupáját. – Heteket szoktunk készülni a versenyekre. Délutánonként otthon is szoktam edzeni, emellett az öcsém is indult, így vele is gyakran gyakorolunk. Különféle taktikákat nézünk át, újra és újra – mondta Gazdag Gergő, a Hatvani Takwon-do Klub tagja.

A XX. Nemzetek Kupáján magyarok is képviseltették magukat, többek között Békéscsabáról, Szegedről és Gödöllőről is érkeztek csapatok, emellett Horvátországból, Csehországból, Romániából, Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából is több klub nevezett a versenyre.

Fotó: Albert Péter