Csütörtök reggel már munkára készen sorakoztak a targoncák és a különböző gépek a Nordfilm vadonatúj üzemében, a Bercsényi úton. A beruházást hárommilliárd forintból valósították meg és 24 hónapra volt szükség, hogy a tervezőasztalról mindez létrejöjjön. A gyárat hivatalosan Varga Mihály pénzügyminiszter, Horváth Richárd polgármester és Nagy-Kaszap László, a cég ügyvezetője adta át. Sok munka és elhivatottság áll amögött, hogy mindez elkészülhetett.

Varga Mihály azt mondta, hazánknak szükség van a szakmájukat jól végző, kitartó emberekre, hogy folyamatos fejlődést diktáljon a nemzet. Olyanokra, akik mernek vállalkozni és kockáztatni. – Négy hónapja még pusztaság volt ezen a helyen, most pedig egy modern üzem áll itt. Az itteni gépek többsége szintén itt készült Magyarországon. Ez pedig jól mutatja, hogy nemcsak arra vagyunk képesek, hogy megépítsünk egy üzemcsarnokot, hanem arra is, hogy fel is szereljük azt – fogalmazott. Kitért rá, Hatvan szerencsés település, minden komoly beruházás számára érdemes mérlegelni, hogy megéri idejönni. – Örülök, hogy ez a beruházás itt, Hatvanban valósult meg – jelentette ki a pénzügyminiszter. Varga Mihály szerint Hatvan jól tette, hogy Győrt választotta példaképnek, úgy véli, minden esélye megvan rá, hogy el is érje azt a szintet.

Horváth Richárd részletesen beszélt a Fejlődő Hatvan-programról, a polgáriasodó városról, az épülő társasházakról és az aktív civil életről. Korábban már szó volt róla, hogy a város képe megváltozik és a Bercsényi út környéke is kiépül, ma már ez szemmel látható. – Hatvan robbanásszerű fejlődésen megy keresztül, ezt éljük most. A város gazdaságilag stabil, az új munkahelyek száma pedig nő. Ez a mostani beruházás pedig egy fontos mérföldkő a település életében – mondta el a polgármester.

A Nordfilm hajlékonyfalú csomagolóanyagokat készít. Ezek a boltokban kapható olyan fogyasztási termékek csomagolásai, mint például a csipsz, a csokoládé, a pelenka, vagy a kutyatáp. – Nyomtatjuk, feldolgozzuk és tekercs formában értékesítjük a fóliát. A partnereink pedig a szükséges termékkel feltöltik azokat. A gyártás mennyisége nagyon sok mindentől függhet, egy évben körülbelül 60-75 millió négyzetméter csomagolóanyag készülhet el – tájékoztatott a gyártásról Nagy-Kaszap László, a Nordfilm Packaging Kft. ügyvezetője.