Előadássorozattal készült a hatvani diákoknak a Cakkumpakli Színház. A színészek évek óta járják az országot, és mesejátékokkal örvendeztetik meg a gyerekeket. Most a Háromágú tölgyfa tündérét láthatták, amely bemutatta, hogyan győzedelmeskedik a szeretet a gonoszság felett.

A társulat együtt dolgozik a pedagógusokkal. Igyekeznek olyan repertoárt összeállítani, hogy a továbbiakban a tanítók kapcsolni tudják a hallottakat az oktatásukhoz.

– Lényegesnek tartjuk, hogy összedolgozzunk az iskolákkal. A munkánkkal nemcsak az a célunk, hogy a tanulók élvezzék a műsorunkat, hanem próbáljuk segíteni a tanulásukat is. A látványvilággal és zenével igyekszünk a tudásukat mindinkább elmélyíteni – fogalmazott Puskás Dániel zeneszerző.

A színpadra álmodott meséket szinte kivétel nélkül átdolgozzák, és modern dalokat írnak hozzájuk. Ezt különösen fontosnak tartják, hiszen a dallamok megragadnak a gyerekek fülében, így emlékeznek rájuk a következő előadásukkor is.

– A közösségi oldalakon a szülőkkel is tartjuk a kapcsolatot, hiszen sokszor keresnek minket, hogy a darabban elhangozott dalokat hol találhatják meg, mert a gyerekek szívesen énekelik otthon. Úgy gondolom ez a Cakkumpakli erőssége, hogy nem megfoghatatlan színészek vagyunk, hanem ismerjük a nézőinket névről és az előadás végén kötetlenül beszélgetünk velük – emelte ki Zalatnay Elena, a társulat vezetője.

Hozzátette: bár a bábozás során nincs lehetőségük mimikai játékra, a varázslatot azonban megtudják teremteni a színtéren, ami teljesen elbűvöli a közönséget.

A hallgatóság pedig nagyon élvezi a történeteiket, és teljesen együtt élnek a színészekkel az előadás alatt.

A társulatnak rengeteg új ötlete van, és már készül az új darabjuk is.