Csaknem 500 néző volt kíváncsi az FC Hatvan – Nyíregyháza összecsapásra a Népkertben. Az őszi idény utolsó fordulójának rangadója volt a mérkőzés.

A meccs kezdőrúgását Horváth Richárd, Hatvan polgármestere a Trigo Quality Support Kft. ügyvezetőjével, Herbály Péterrel együtt végezte el.

fchatvan_nyiregyhaza_03

Az első félórában kisebb lehetőségek alakultak ki a kapuk előtt, majd a 31. percben a kitörő Kész Tibort rántotta le a 16-oson belül Jagodics Bence, akit kiállítottak. Ficsor Richárd ki is használta a gólszerzési lehetőséget. Büntetőjét még védte Ovszijenko Volodimir, a kipattanóból azonban Ficsor már a kapuba lőtt.

fchatvan_nyiregyhaza_19

A szünet előtti pillanatokban a túloldalon is adódott egy „kiállítás, büntető” dupla: egy átlőtt labdát Gyulay Gergely nem tudott megfogni, az általa kiejtett labdába belefejelt a vendégek támadója, miközben Gyulay ráesett a csatárra, ezért a játékvezető kiállította a hatvani kapust. A büntetőt pedig Rezes László a hálóba lőtte.

A fordulás után Luis Ramos szabálytalankodott a pálya közepén, a játékvezető pedig azonnal a piros lapot mutatta fel neki, így ismét emberelőnybe kerültek a hazaiak. A 88. percben Törtel Tamás szöglete után Rubus Tamás ért bele a labdába úgy, hogy az a kapufa segítségével a hálóba pattant. Így a védő megszerezte a vendégek győztes gólját. 1–2-es végeredménnyel zárult az összecsapás.

A fordulatos mérkőzést végül az éllovas nyíregyházi csapat nyerte meg. Az FC Hatvan az ötödik helyről várja a tavaszt.

forrás:fchatvan.hu