Egyenpólós gyerekekkel telt meg a tér május utolsó péntek délutánján, a főtéri cukrászda mellett. Az is bizonyította, hogy valami készülőben van a – koncert helyszíneként ritkán szolgáló – játszótéren, hogy egyeseknek még trombita is volt a kezében. Együttműködésük gyanánt, a Dalvarázs Show Kórus és a Kocsis Albert Zeneiskola trombitásai közösen léptek fel a főtéren. Míg a gyerekek izgatottan készültek a cukrászda falainál, addig büszke szüleik várták a fellépést, a fák árnyékában. Voltak egyéni trombitaszólók, közös dalok – ahol a fúvósok kísérték az énekeket – és a show kórus sikeres dallamai is elhangzottak itt.

A könnyűzenei kiskoncertet Szabó János trombitaművész, a zeneiskola tanára szervezte és nyitotta meg, amelyet Horváth Richárd szavai követtek. Nem csupán polgármesterként, hanem szülőként is köszöntötte a közönséget, ugyanis a fellépők között a fia is játszott a hangszeren.

A gyerekkórus tagjai elmondták, sokat próbáltak az elmúlt hetekben a trombitásokkal. – Kifejezetten élvezetes volt együtt dolgozni a fúvósokkal – hangsúlyozta Rácz Evelin, aki fellépése mellett másodmagával konferált is a műsoron. Elmondása szerint, éppen csak addig szokott izgulni, amíg színpadra nem kerül, azután villámsebességgel elillan a félelem. A konferálásban társa volt Herceg Noémi is, aki nemcsak a kórus tagja, hanem már hét éve játszik a hangszeren is, ezért nem jelentettek számára problémát a közös próbák, könnyen egymásra hangolódtak. – Szerencsés vagyok, hogy ugyanazon programon, együtt léphetek fel a kórussal és fújhatok a trombitásokkal – meséli Herczeg Noémi.

A programmal csupán annyit szerettek volna elérni, hogy a városlakókat jó kedvre derítsék így péntek délután. – Célunk az, hogy bevonzzuk a jövő-menő embereket, itt a játszótér is, központi helyet foglalunk el – mondta Földesi-Korsós Andrea, a Dalvarázs Show Kórus vezetője, aki hozzátette: egy kis hangulatot szeretnének teremteni a gyerekek előadásával itt a belvárosban. Szeretnék, hogy minél többen megismerjék Hatvan tehetséges gyermekeit.