A Hatvani Gigászok gőzerővel készülnek a szezonra, már áll a jégpálya a Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola területén. A tereprendezés már megtörtént, csak a jég készítése maradt hátra, illetve az ezzel kapcsolatos apró simítások, majd a próba üzemeltetés. A Hatvani Gigászok szakmai igazgatója elmondta terveik szerint november elején, már a saját pályájukon tarthatják meg az edzéseiket. – A játékosok jelenleg nagyon jó állapotban vannak, jól teljesítettek a mérkőzéseken, így a szezonban a szinten tartást helyezzük a középpontba. Továbbá szeretnénk bővíteni a létszámunkat, bízunk benne, hogy idén még többen csatlakoznak hozzánk – emelte ki.

Szőke Attila azt is kiemelte: tapasztalatai azt mutatják, hogy a városban egyre népszerűbb a jégkorong sport. – A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola diákjaival együtt, majdnem 300 gyermek edz nálunk, akik teljes szerelésben lépnek a jégre. A műkorcsolya szakosztályunk is szépen gyarapodik, és egyre ügyesebbek a tagok – részletezte.

A gigászok kiemelten nagy figyelmet fordítanak a felkészülésekre kitartóan és rendszeresen edzenek. A csapattagok nyáron sem tétlenkedtek, heti több alkalommal vettek részt az úgynevezett szárazedzéseken, ahol különböző feladatokkal erősítették a játékosokat. A Hatvani Gigászok sportolói számos mérkőzésen bizonyították már a tehetségüket, idén a városvezetés díszoklevéllel is kitüntette a csapatot. A sportolók a jövőben is azon dolgoznak, hogy bizonyítsák tehetségüket a jégen.