Hagyományosan októberben tartják a Sörfesztivált Hatvanban, amely évről évre egyre több embert vonz. A szervezők idén sem hagyták utolsó pillanatra az előkészületeket, a felkészülés ütem szerint halad, így már most folyamatban van a sátor felállítása a Népkertben – mondta a Hatvani Média és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője. Krémer Dániel hozzátette, a jó hangulatú esemény finom ételek és persze a minőségi sörök mellett a közösségépítés egyik remek alkalma is. – Több mint 50 féle sörrel készülünk, így lesznek kézműves sörök is, melyeket a fesztiválozók epres és gesztenyés ízben is megkóstolhatnak. Az italokat a megújult hatvani repohárba lehet majd kérni, azonban az eddig megjelenteket is meg lehet vásárolni az eseményen. Mindezek mellett a programon helyben készült frissen sült ételekkel várják az érdeklődőket – részletezte.

Az idei rendezvényen is nagy hangsúlyt kapnak a színpadi programok. Pénteken, október 13-án délután 3 órakor nyit a sátor, ahol Kiss Kevin kezd majd, őt követi 6 órától Horváth Tamás, fél 9-től pedig a VALMAR ad koncertet, majd a nap zárásaként DJ. Milán szórakoztatja a közönséget. Másnap 5 órától a Hatvani Fiúk, 6 órától az Irigy Hónaljmirigy, este 8 órától a Neoton Família Sztárjai lépnek majd fel. A programsorozatot végül Dj. Gézu zárja. Az ingyenes rendezvény házigazdája mindkét napon Abaházi Csaba lesz.

A program ideje alatt csak a Népkert melletti benzinkútnál várható forgalomkorlátozás. Az autóval érkezők leállhatnak a Bástya úton, a sportcsarnoknál, a buszpályaudvar, valamint a DISZI parkolójában is. Azonban a szervezők azt kérik, hogy aki teheti, érkezzen gyalog az eseményre. A fesztivál biztonságára a közterületfelügyelet, a polgárőrök és a rendőrök közösen vigyáznak majd. A részletes programról a hatvaniprogramok.hu oldalról, vagy a HatvanApp-on keresztül lehet tájékozódni.

Kezdőkép: illusztráció ( archív )