Most még csak vastag homokréteget lehet látni a jégpálya helyén a főtéren, de hamarosan jég borítja majd ezt a területet. Napok óta látványosan zajlik a pálya építése, a sátorban az alapozás zajlik, de néhány hangulati elem és a központi adventi koszorú már felkerült a helyére.

Idén is lesz tehát Hatvanban jégpálya, a világjárvány miatt a tavalyi szezon kimaradt, most azonban bárki pótolhatja majd az élményt. – A jégpálya minden évben nagy sikernek örvend, hiszen szezononként körülbelül húszezren látogatnak ki a hatvani jégre. A létesítmény minden korosztálynak megfelelő szórakozási és sportolási lehetőséget biztosít, hétköznap az intézményekből a diákok, esténként általában a felnőttek, péntekenként pedig a jégdiscoban bulizni vágyók látogatnak ki a jéghez – közölte Jagodics Milán kabinetfőnök.

Kiemelte: a hivatalos megnyitót november 27-én tartják, ekkor fellépnek majd a Pavuk Műkorcsolya Iskola tanítványai, ezt követően pedig egy fergeteges jégdiscoval várják a látogatókat, ahol Cooky, a Rádió 1 népszerű DJ-je pörgeti a lemezeket.

Természetesen ebben a szezonban is itt lesznek a gyermekek kedvenc pingvinjei, amik segítenek a korcsolyázás elsajátításában, emellett fűtött öltöző és hütte sátor is várja a korcsolyázókat. A szervezők idén is mindent megtesznek azért, hogy igazi téli hangulatot varázsoljanak a Városháza előtti térre, a jégpályán ugyanis nemcsak a téli sportokat lehet majd kipróbálni, hanem különböző színes programokkal is várják majd a látogatókat, így többek között a pénteki jégdiscok is rendszeresek lesznek.

A jégpálya belépő árai ebben az évben sem fognak emelkedni, most is családbarát árakkal várják az érdeklődőket. A jelenlegi jogszabályok szerint nem szükséges a védettségi igazolvány a jégpálya használatához. A szervezők azonban mindenkit arra kérnek, hogy a látogatók továbbra is figyeljenek egymásra fokozottan, a járványügyi előírásokat tartsák be, illetve lázasan, betegen lehetőleg senki ne használja a jégpályát.

Kezdőkép: archív