24:22-re nyertek a hatvani férfi kézilabdások vasárnap a Kodályban. Szeged utánpótláscsapata, a ContiTech FKSE Algyő ellen léptek pályára, akikkel szemben szoros mérkőzést játszva sikerült győzniük. – Nagyon örülünk, hogy két pontot is sikerült szerezni az Algyő ellen. Ez azért is fontos, mert nagyon jó csapatuk van, kiemelkedő játékosokkal – mondta Bárány Zsolt edző. A hatvaniak ellen például pályára lépett Bajus Brunó, aki előző nap még Szegeden játszott Bajnokok Ligája mérkőzést.

Ez a mérkőzés volt a hatvani férfi kézilabdacsapatnak az utolsó hazai mérkőzése az őszi bajnokságban. Ebből az alkalomból – csak mint tavaly – adományokat gyűjtöttek a szurkolóktól, támogatóktól, melyekkel a rászoruló családoknak segítenek az ünnepek közeledtével. – Elsősorban tartós élelmiszereket gyűjtünk, de pénz formájában is lehet támogatni a családokat – tájékoztatott Szombati Lajos, a Hatvani KSZSE alelnöke. Hozzátette: a tavalyi évhez hasonlóan, idén is van lehetőség licitálni december 10-ig, méghozzá a Veszprém KSE hivatalos, játékosok által aláírt mezére.

A meccs alatt Abonyi Tünde, a Máltai Szeretetszolgálat hatvani Gondviselés házának vezetője gyűjtötte a felajánlásokat, mint mondta, nagyon jó kezdeményezésnek tartja a kézilabdacsapat adománygyűjtését. – Fair play díjat érdemelnek a sportolók, a vezetőség és a szurkolók is. Hiszen most már második éve gondolnak a rászoruló családokra, ez számunka óriási segítség – fejtette ki.

Tarsoly Imre képviselő dobta a kezdődobást a mérkőzésen, emellett adományokkal is segített. Véleménye szerint, a kézilabdások igazán jó példát mutatnak ezzel a kezdeményezéssel.

December 8-án, délután kettőkor a hatvani női csapat a Hevesi SE gárdával játszik a Kodályban. A kézilabdások ezen a napon is várják még a további adományokat.