Első alkalommal rendezték meg a Hatvani Félmaratont. A versenyt egy közös bemelegítés előzte meg, melyet Simon Szimonetta, világbajnok fitness modell vezényelt.

ALB_9324

Akik nem szerették volna a 21 km-es távot teljesíteni, azoknak sem kellett lemondani a futás élményéről, ők 10 km-en indulhattak.

Így tett többek között Nagyné Simon Lilla és Havas Péter is, akik kategóriájukban elsőként értek célba. A versenyzők elárulták, mind a ketten hosszú évek óta hódolnak ennek a sportnak, és bár számos megmérettetésen túl vannak már, ez a győzelem büszkeséggel tölti el őket.

A félmaratoni távot női kategóriában Zólyomi Kinga teljesítette elsőként, aki elmondta, nagyon örül annak, hogy ez a sportág is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

 

– Jó érzéssel tölt el, hogy hatvaniként ilyen szép eredménnyel zártam az I. Hatvani Félmaratont. Általában 4 km-es távokban szoktam versenyezni, de ezúttal belevágtam a 21 km-es távba is, és megérte – mondta Szirmai Zoltán, aki a férfiak közül elsőként futott be a célba.

ALB_9347

Hevesiné Tábit Adél futónagykövet kellemes élményekkel tért haza, hiszen sosem látott még ennyi embert egyszerre futni a Zagyva-parton. Hozzátette: minden versenyző egy chipet kapott, amelynek segítségével pontosan megtudhatták, milyen időeredménnyel értek célba.

 

– Örömmel látom, hogy igen nagy volt az érdeklődés az esemény iránt, így bízom benne, hogy hagyományt tudunk teremteni ezzel a Hatvani Félmaratonnal. Szeretnénk, hogy a továbbiakban is érdeklődés övezze a sportokat a városban, így a beruházásaink között szerepel többek között, a Népkerti Sporttelepen két nagy méretű pálya építése, folyamatban van a kézilabda csarnok, és már folyik az előkészítése a jégcsarnok projektnek is – hangsúlyozta Horváth Richárd polgármester.

 

A rendezvényen díjazták a legfiatalabb és legidősebb indulót is.