Negyedik alkalommal rendezték meg a Járási Gyermekvédelmi Konferenciát Hatvanban. A téma most is a családon belüli kapcsolatok fontossága volt. A Grassalkovich Művelődési Házban megrendezett programon a gyermekvédelmi észlelő- és jelzőrendszer tagjai vettek részt.

Horváth Richárd polgármester a konferencián elmondta, a gyermekvédelmi jelzőrendszer minden tagjának nagy lelkierőre van szüksége a munkája ellátásához. – A jelzőrendszer tagjai gyakran találkoznak olyan helyzetekkel, amikről mi, kívülállók legfeljebb csak a hírekből hallunk. Éppen ezért, ehhez a munkához óriási lelkierő és kitartás kell. Több ez, mint egy munka, sokkal inkább hivatás – mondta Horváth Richárd polgármester.

A konferencia korábban leginkább a gyermekekről szólt, de az elmúlt években a járás teljes területére kiterjesztették ezt a programot és családi témákat is körbe járnak. – Különböző témaköröket érintve megpróbálunk olyan hasznos információkat adni a jelenlévőknek, amiket tudnak hasznosítani a munkájuk során. Mindemellett a rendezvényünk egyik célja, hogy a jelzőrendszeri tagok jobban megismerjék egymást – mondta Semperger Katalin, a Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat vezetője.

Heves megyében, így Hatvanban is több gyermekvédelmi problémával találkoznak a szakértők. Az elhanyagolás, a családi kapcsolatok minősége nagyban befolyásolja a gyermekek személyiségfejlődését. Az eseményen az idősgondozás és a társadalmi felelősségvállalás témaköreit is érintették.