Több éve rendeznek időszakos kiállítást a Városháza folyosóján. Most színes gyermekrajzok díszítik a közlekedőt. A jelenlegi tárlat a magyar kultúra napja jegyében nyílt meg és a Vasutas Települések Szövetsége által meghirdetett pályázatra érkező művek láthatóak a falakon. A rajzverseny témája a vasút volt, az alkotásokat szabadon választott módszerekkel lehetett elkészíteni, legfeljebb A/3 méretben. A képek elbírálásában részt vett Horváth Richárd, a Vasutas Települések Szövetsége elnöke is. – Nagyon jó érzés látni a színes képeket a falakon, vidámságot sugall az összes alkotás. A gyerekek komolyan vették a feladatot, ugyanis remek alkotások születtek – részletezte Horváth Richárd polgármester.

 

Tompa Z. Mihály, a Hatvani Galéria vezetője úgy véli, hogy a vasút és a vonatok mindig izgalmas témát adnak az alkotók számára. – Nagyon érdekes ez a kiállítás, hiszen egy téma csaknem 300 stílusban látható. Jól megfigyelhető, hogy a képeket átitatja a gyermekek alkotási öröme. Színvonalas és igényes munkák érkeztek – mondta Tompa Z. Mihály, a Hatvani Galéria vezetője.

A kiállított képek főként színes ceruzával készültek, de voltak olyanok is, akik vízfestékkel alkottak, illetve többen egyedi textúrákat hoztak létre különböző anyagok segítségével. A nyertes alkotások készítőit pedig értékes ajándékokkal jutalmazták.