Ünnepi pillanatokkal kezdődött a csütörtöki testületi ülés: a zászlóőrök bevonulását követően Horváth Richárd polgármester felhelyezte az idei díszpolgár, Barcza Béla névtábláját a nagyterem falára. Ezt követően a képviselők több, a várost érintő kérdésről döntöttek. Ezek alapján a település továbbra is babakötvénnyel támogatja a legfiatalabb hatvaniakat. Szó volt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt következő beruházásáról is, ez két szakaszban is érinti a várost. Elsőként a Budapest-Hatvan vonalon végeznek felújításokat, ennek keretében átépítik az északi gyalogos felüljárót, új P+R parkolót hoznak létre, valamint a két városrész között kialakítanak egy gyalogos-kerékpáros aluljárót. Ez a Meszlényi-híd új körforgalmától indul és a buszpályaudvarig vezet majd. A következő lépcsőben a Hatvan-Miskolc vonalon több csomópontot átépítenek. A Balassi Bálint úton nem szintbeli átjáró lesz, az autósok a sínek alatt tudnak majd közlekedni, a lyuk-híd nem változik, a volt csörgősorompónál lévő átjárót viszont korszerűsítik, emellett a Horváth Mihály úton mezőgazdasági átkelőt létesítenek – részletezte a beruházást Horváth Richárd polgármester.

Készülnek a területi operatív programokra is: elindítják az egészségház és a könyvtár tervezését. Előbbit a Sárkány-közben építenék fel és itt lenne Óhatvan orvosi ellátásának központja, utóbbit pedig visszaköltöztetnék a Kossuth térre, hogy méltó körülmények között működhessen az intézmény.

Idén is lesz jégpálya a főtéren, ebben a szezonban pedig több újítással készül a város. Most arról döntöttek, hogy csökkentik a belépőjegyek árát, hogy ezzel még családbarátabbá tegyék ezt a szórakozási, sportolási lehetőséget.