Az új, induló Bosch-osztály átadásának keretében a gyár környezetvédelmi napot tartott a Szent István Általános Iskolában. A diákok egész délelőtt különböző foglalkozásokon vehettek részt, volt ökokézművesség, válogatón ismerkedhettek meg a magvakkal, alaposan átvizsgálhatták a fa törzsének felépítését, a szörpbárban pedig új ízeket próbálhattak ki. A gyermekek nagyon élvezték a szórakozásba csomagolt tudományt. Brydl Míra, Tujner István Márton és Németh Bence elsősorban a memóriajátékokat és a szörpöket emelte ki, de élvezték a sorversenyeket is.

A program folyamán Németh Lajos meteorológus az éghajlatunkról, a közvetlen környezetünkben tapasztalható időjárási változásokról beszélt a diákoknak. Szó volt például az idei nyáron tapasztalt hőségriadókról, valamint arról, hogy korábban miért csak női neveket adtak a hurrikánoknak.

– Megmozgatta a fantáziájukat az előadás, hiszen volt benne például történelem, szó volt a viking korszakról, Mátyás királyról is. Amikor a végén idejöttek hozzám megköszönni az élményt, le lehetett olvasni a szemükről, hogy mennyire élvezték mindezt – fogalmazott Németh Lajos.

Emellett egy zenés előadással részletes madártani ismeretekre tehettek szert a gyerekek, sőt a szelektív gyűjtés népszerűsítése jegyében PET palackokból formázhattak új és hasznos tárgyakat a fiatalok.