Kedd délután Grecsó Krisztián volt a vendége a hatvani Ady Endre Könyvtárnak. Az író-olvasó találkozó nagy népszerűségnek örvendett, teljesen megtelt az előadóterem. Az alkotó 1976-ban született Szegváron, egy Csongrád megyei faluban. Dolgozott napilapos újságíróként a Békés Megyei Napnál, majd a Délmagyarországnál is. 1997-től a Bárka folyóirat külső munkatársa, 2001-től szerkesztője lett. A Nők Lapja vezetőszerkesztőjeként is tevékenykedett és egy cikluson át a Szépírók Társaságának alelnöke volt. Jelenleg Újlipótvárosban él, és az Élet és Irodalom prózarovatát vezeti.

– Azóta érzem magam otthon a városi környezetben, amióta elfogadtam önmagam. Egy faluban nevelkedtem és mindig közel fog hozzám állni ez a hangulat és ez az életforma. Egy falun keresztül ismertem meg a világot és ebben a környezetben tanultam meg a pénzt kezelni és élni. Elfogadom magam, a saját értékrendem szerint élek, így mások is elfogadnak – részletezte Grecsó Krisztián.

 

Grecsó Krisztián regényei megjelentek arabul, csehül, németül, horvátul, lengyelül, szlovénul, törökül és oroszul is. Írt forgatókönyveket és több színdarabot, szövegkönyvet is jegyzett. Mindezek mellett a költő a Csík zenekar három tagjával is közreműködést hozott létre, melynek keretében a gyermekeket szólítják meg. Az alkotó kiemelte: szeretné, ha a jövőben az énekelt vers műsorukkal is több helyre eljutnának, melyet a 30Y zenekar frontemberével, Beck Zoltánnal és Hrutka Róberttel adnak elő. Grecsó Krisztián a jövőben sem hagyja az olvasóit új kötetek nélkül, ugyanis hamarosan megjelenik a Valami népi című könyve, amelyben olyan írás is olvasható, ami Hatvanban, Jászfényszarun és Boldogon játszódik. Az író olvasó találkozón a szerző ismertette a könyveit is, és lehetőség nyílt a dedikálásra is.

Fotó: Albert Péter