Színesebbnél színesebb gőzösökről készült rajzokat állítottak ki a városházán. A Vasutas Települések Szövetsége már negyedik alkalommal hirdette meg a rajzpályázatát. A megnyitón Horváth Richárd polgármester, a Vasutas Települések Szövetségének elnöke azt mondta: mindig öröm számára, amikor gyerekrajzok díszítik az emeleti folyosót. – A gyermeki látásmód a legtisztább, őszinte és eredeti. Még ha mi el is felejtjük gyermeki voltunkat, ezek az alkotások egy kicsit felelevenítik. Nagyon örülök, hogy a VTSZ újra meg tudta csinálni ezt a rajzkiállítást – fogalmazott.

A megmérettetés most is népszerű volt több mint háromszáz alkotás érkezett, még a határon túlról, Erdélyből és a Felvidékről is neveztek. Az idei év témája a régi idők vasútja volt. Tompa Z. Mihály, a Hatvani Galéria vezetője elmondta: több rajzon visszaköszön az a gőzös, amit a Hatvan-Szolnok vasútvonal átadásának 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen láthattak a fiatalok. – A gyerekek különböző szemszögből, és érdekes beállítási módban ábrázolták a vasutakat. A legtöbb képen látszik a gyermeki öröm, ami áthatja a fiatalokat alkotás közben. Ezt az érzést nagyon jól át tudják adni az alkotásokon keresztül – foglalta össze.

A kiállításmegnyitón műsort adott a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub hagyományőrző csoportja. A gyerekrajzok szeptember 15-ig láthatóak a városházán.

Fotó: Albert Péter