Korán reggel indul a munka a hatvani közétkeztetésnél, ugyanis percre pontosan kell szállítani a reggelit, valamint az ebédet is a megrendelők számára. A közétkeztetés olyan vendéglátó tevékenység, amely meghatározott időintervallum alatt biztosít élelmet. Oktatási intézményeknek, bölcsődéknek, óvodáknak, szociális intézményeknek, szanatóriumoknak, valamint börtönöknek is.

A Hatvani Közétkeztetési Kft. naponta 2500 adag ételt készít el, melyet 2 főzőkonyhán és 15 tálalókonyhán valósít meg, valamint diétás étkezést is biztosít, szakorvosi vélemény alapján. Ezek árai hosszú ideg stagnáltak, 2018 január 1-től 5 évig nem történt változás a díjak esetében. A kormány 2020 októberétől nem engedélyezte a módosításokat, főleg a járványhelyzet miatt, így ez az időszak teljesen kitolódott 2022 június 30-ig. – 2022 szeptember első napján történt csak emelés és jelenleg is azokkal az árakkal dolgozunk. Azonban folyamatosan növekednek a kiadásaink, így várhatóan február 1-től 35%-os emelésre lehet számítani, ugyanis a közétkeztetésre továbbra is a piaci árak vonatkoznak – részletezte, Kodákné Nagy Ágnes, a Hatvani Közétkeztetési Kft. ügyvezetője.

A dolgozóknak szigorú szabályokat kell betartani, elsősorban a Magyar Élelmiszerkönyvben foglalt előírásoknak kell megfelelni. A kft. változatos étrendet biztosít fogyasztói számára, így a gyermekek is megtalálhatják kedvenceiket, például a diákok körében közkedveltek a különböző burgonyás és rántott ételek is. A hatvani közétkeztetés 38 főt foglalkoztat, szakácsok, konyhai segítők, gépkocsivezetők, valamint dietetikus és pénzügyi referens is segíti a vezetők munkáját.

Fotó: Albert Péter