A csúszós útfelületeken történő közlekedés fokozott figyelmet és óvatosságot kíván. Ma már sokak számára egyértelmű, hogy a biztonságos közlekedés értelmében le kell cserélni a nyári gumit téli abroncsokra.

Tomcsányi Andrea rendőr százados elmondta, hogy a látási viszonyok is megváltoznak ezekben a hónapokban, így kiemelten fontos az elővigyázatos közlekedés. A rossz látási viszonyok közepette kiemelt figyelmet kell fordítani a járművek világító berendezéseinek működőképességére, azok használatára és megfelelő tisztítására, karbantartására. Ugyanilyen fontos, hogy a szélvédők tisztántartására szolgáló berendezések üzembiztosan működjenek – részletezte Tomcsányi Andrea rendőr százados.

Hozzátette, hogy a biztonsági öv használatával a közlekedési balesetekben elszenvedhető sérülések súlyossági foka csökkenthető, és akár életet is menthet.

A télies útviszonyok között a járművekkel indokolt nagyobb követési távolságot tartani, figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, és a gumiabroncsok csökkent tapadására. A téli időszak a gyalogosok közlekedésére is veszélyt jelenthet. A csapadékos, illetve csúszós úttesten a gyalogosok lassabban közlekednek, az eleséstől, elcsúszástól való félelem eltereli a figyelmüket és kevésbé figyelnek a közlekedés más résztvevőire.