Az elmúlt napokban folyamatosan dolgoztak a hatvani belterületi utakon. A munkálatok múlt héten indultak a Deák Ferenc úton, azóta már több szakasz is elkészült. A Bajza József Gimnázium mögötti Petőfi Sándor utca egy része is új aszfaltréteget kapott. – Most ezt az utcát a Balassi Bálint úttól a Nagy Sándor útig újítottuk fel, jövőre pedig a második ütem is elkészül, egészen a körforgalomig – részletezte Tarsoly Imre, a körzet önkormányzati képviselője. Kitért rá, hogy tavaly elkészült a Kastélykert páros oldalának felújítása, idén a páratlan oldalon is elvégzik a munkálatokat.

A Bányász utca teljes szakasza is megújult, a Horváth Mihály úttól egészen a Tabán útig. Nádas Sándor, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, azért itt kezdték a beruházást, mert már jó ideje nagyon rossz állapotban volt itt az út: a csatornázás során megsüllyedt, kátyúk alakultak ki. Gyóni Béla az utcában él, azt mondja, örülnek a felújításnak, végre járhatóvá vált az út.

Nádas Sándor tervei szerint jövőre a Tabán út parkolói, járdái újulnak meg, illetve az utca új aszfaltréteget kap a Szent Mihály úttól a Zrínyi útig.

Idén 100 millió forintot költenek a belterületi utak felújítására, és ezen felül még kátyúzásra is szánnak pénzt. Horváth Richárd polgármester elmondta: a jelenlegi, egy hosszú távú program első éve. Ennek keretében minden évben hasonló összeget költenek ezekre a beruházásokra, ennek köszönhetően a ciklus végére jelentős mértékben megújulnak Hatvan útjai. Hangsúlyozta: elsőként a legrosszabb állapotú utakat újítják fel.